Skip to main content

XI-та регионална балканска конференция в Черна гора

 

От 29 до 31 май 2018 г, в гр. Будва, Черна гора, се проведе XI-та регионална конференция на тема „Използването на пространствени данни за развитието на дигиталното общество – предизвикателства и перспективи“. Конференцията беше организирана от Агенцията за недвижими имоти към Министерство на финансите на Черна гора като редовна специализирана среща на държавите от Балканския полуостров.

Агенцията по геодезия, картография и кадастър бе представена от Изпълнителния директор инж. Михаил Киров и експерти в областта на информационните технологии.  В петте работни сесии се разглеждаха теми, свързани с работата на ресорните държавни органи от балканските страни, по отношение на развитието на поземлената регистрация, използването на пространствените данни и въвеждането на електронно управление, както и международните проекти за финансиране на тези дейности. В конференцията взеха участие представители на всички балкански държави.

Агенция по геодезия, картография и кадастър представи информация за данните, с които разполага, информационните системи, с които те се обработват, както и за услугите, които предоставя.

slogan bg