Премини към основното съдържание

Първо заседание на Съвета по геодезия, картография и кадастър, създаден със Заповед № РД-01-47/27.02.2014г. към министъра на инвестиционното проектиране

Заместник-министър г-н Джейхан Ибрямов откри първото заседание на Съвета по геодезия, картография и кадастър към министъра на инвестиционното проектиране.

Съветът по геодезия, картография и кадастър е създаден със Заповед № РД-01-47/27.02.2014 г. Той е консултативен орган към министъра на инвестиционното проектиране и се създава с цел да разглежда основните проблеми и да подготвя предложения за реализация на държавната политика в областта на геодезията, картографията и кадастъра.

Основните задачи на Съвета по геодезия, картография и кадастър са да предлага за приемане от министъра на инвестиционното проектиране концепции и стратегии в областта на геодезията, картографията и кадастъра, проекти за усъвършенстване и попълване на нормативната база, дългосрочни програми за развитието на дейностите по геодезия, картография и кадастър, както и да координира възлагането на научноизследователските, научноприложните и експерименталните работи за осигуряване изпълнението на задачите по геодезия и картография с национално значение. За изпълнението на тези задачи в състава на Съвета са включени отговорни представители на всички ведомства, свързани с изпълнението на дейности по геодезия и кадастър, както и на представители на научните звена.

Със създаването на Съвета геодезия, картография и кадастър се цели също да се създадат условия за обединяване на всички структурни звена и организации, имащи отношение към геодезическите дейности, за изграждането на обща национална стратегия за развитието на тези дейности, както в национален, така и в общоевропейски план. 

slogan bg